MERKITSE TYÖMATKAT JA LASKE KORVAUS.

Tiesithän, että voit maksaa työmatkoista ateriakorvauksen? Ateriakorvaus voidaan maksaa työmatkoista, joilta ei makseta päivärahaa. Ateriakorvaus VOIDAAN MAKSAA työntekijälle ja yrittäjälle VEROTTOMASTI. Laske kuinka paljon korvauksia voit saada vuodessa:

[bt_cost_calculator currency_after="yes" currency="€" accent_color="#ff3366" el_class="this_is_extra_class"] [bt_cc_multiply][bt_cc_slider name="Työmatkoja vuodessa" value_min="0" value_max="100" value_step="1" value_unit="10.50" item_el_class="slideri"][/bt_cc_multiply] [/bt_cost_calculator]

Lataa Tripper ja hae korvaukset alle viidessä sekunnissa. Tripper hoitaa byrokratian, laskee korvaukset ja laatii kirjanpidon aineiston puolestasi. Lataa Tripper ja vie perheesi ylimääräiselle ulkomaanreissulle!

Mitä tietoja tarvitaan ateriakorvauksen hakemiseen?

Ateriakorvausten hakeminen on aikaa vievää ja ärsyttävää hommaa. Asiaa ei myöskään helpota se, että korvauksen hakemiseen liittyy paljon virheellistä tietoa. Lue tämä artikkeli ja tiedät kuinka ateriakorvaus haetaan Verohallinnon vaatimusten mukaisesti.

 • Ateriakorvaus 2018 on 10,50€ per ateria (max 21€/pv)

Tutkimuksen mukaan keskivertoyritykset käsittelivät yhtä matkalaskua keskimäärin 24 minuuttia. Tämä on paljon aikaa, joten älä ainakaan tahattomasti tee  prosessista tarpeettoman vaikeaa. Katso alapuolelta esimerkki matkalaskusta, jonka avulla voit hakea ateriakorvauksen.

Ateriakorvaus vaatii:

 • Olet käynyt työmatkalla

 • Et ruokaillut tavanomaisella paikalla

 • Sinulle ei makseta päivärahaa

Millä perusteella ateriakorvaus maksetaan?

Ateriakorvauksen tarkoitus on kattaa työmatkasta aiheutuneet ruokailukustannukset. Työmatkalla tarkoitetaan matkaa, jonka palkansaaja tilapäisesti tekee työhön tehtävien tehtävien suorittamiseen. Ateriakorvauksen maksamiselle on annettu kaksi vaatimusta:

 • Sinulle ei makseta työmatkasta päivärahaa

 • Et voinut aterioida tavanomaisella ruokailupaikalla

Yksittäisen ateriakorvauksen suuruus on maksimissaan 10,50 euroa. Työmatkalta voidaan maksaa korkeintaan kaksi ateriakorvausta. Tällöin ateriakorvauksen päiväkohtainen enimmäismäärä on 21,00 euroa.

Ateriakorvaus on 10,50 euroa aterialta.

Ateriakorvaus voidaan maksaa sellaisilta työmatkoilta, joilta ei makseta päivärahaa eikä palkansaajalla ole mahdollisuutta ruokailutauon aikana aterioida tavanomaisella ruokailupaikallaan.

 • Ateriakorvaus 10,50 euroa, jos yksi ateria 

 • Ateriakorvaus 21,00 euroa, jos kaksi ateriaa 

Jos voit valita päivärahan ja ateriakorvauksen väliltä, kannattaa yleisesti ottaen valita päiväraha. Päivärahan suuruus on yli 6 tunnin matkalta 19 euroa ja yli 10 tunnin matkalta 42 euroa.

TRIPPER MATKALASKUT.

ALOITA 30 PÄIVÄN ILMAINEN TESTIJAKSO NYT

Kilometrit ja päivärahat

Tekoäly laskee kaikki korvaukset puolestasi ja täyttää matkalaskulomakkeen

Kustannusten seuranta

Näet kätevästi kuinka paljon sinulle tullaan maksamaan matka- ja kulukorvauksia

Kuittien skannaus

Ota kuva ja unohda! Kuvaa kuitti ja tekoäly kirjoittaa kuitin tiedot puolestasi.

Raportointi

Kaikki matkalaskut ja kuitit lähetetään kuukauden lopuksi valitsemallesi henkilölle

Kilometrikorvaus 2018

Ateriakorvaus edellyttää matkalaskun tekemisen.

Palkansaajan on esitettävä työnantajalle matkalasku, josta ilmenee työmatkasta aiheutuneet kustannukset. Matkalaskun avulla työnantaja voi maksaa verottoman korvauksen palkansaajalle. Matkalasku on asiakirja josta ilmenee:

 • Matkan tarkoitus ja kohde,

 • Matkustamistapa,

 • Matkan alkamis- ja päättymisajankohta,

 • Korvauksen suuruus.

Jos voit valita päivärahan ja ateriakorvauksen väliltä, kannattaa yleisesti ottaen valita päiväraha. Päivärahan suuruus on yli 6 tunnin matkalta 19 euroa ja yli 10 tunnin matkalta 42 euroa.

Ateriakorvaus on sinulle tarkoitettu etu – älä jätä sitä hakematta.

Valitettavan moni jättää ateriakorvauksen hakematta, koska päivärahan hakemisesta on tehty tahattoman vaikeaa. Säännökset muuttuvat vuosittain ja lomakkeiden täyttäminen on työlästä. Me Tripperillä autamme sinua hakemaan korvaukset helposti, nopeasti ja vaivattomasti.

 • Täytämme lomakkeet puolestasi

 • Laskemme korvaukset automaattisesti

 • Emme anna sinun hakea korvauksia väärin

Ateriakorvaus ja muut verottomat korvaukset ovat tarkoitettu jokaiselle työntekijälle. Älä anna byrokratian nujertaa sinua ja ota se mikä sinulle kuuluu – me Tripperillä autamme sinua.

Matkalasku on selvitys työmatkan korvausten maksamista varten

Hae matkakorvaukset helposti puhelimella.

Hae kotimaan päiväraha ja kilometrikorvaus helposti Tripper kännykkäsovelluksella. Tripperin ansiosta sinun ei tarvitse ymmärtää lain pykäliä tai maksuperusteita – Tripper täyttää kaikki lomakkeet puolestasi.

 • Tripper poistaa tuskan lomakkeiden täyttämisestä

 • Tripper poistaa tuskan byrokratiasta

Ilmaisen käyttäjätunnuksen avulla teet ensimmäisen kuukauden ajan matkalaskut ja kululaskut täysin veloituksetta. Katso tästä kuinka helppoa päivärahan hakeminen Tripper matkalaskusovelluksella on

Lataa Tripper ilmaiseksi sovelluskaupasta!

Mitä jos työnantaja ei maksa ateriakorvausta?

Työnantaja ei välttämättä maksa tai korvaa matkasta aiheutuvia kustannuksia. Työnantaja voi myös maksaa maksimisummaa pienempiä korvauksia.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48013/tyomatkakustannusten_korvaukset_verotuk3/#20-matkalasku

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

KÄNNYKÄLLÄ
Lataa ilmainen matkalaskusovellus kännykkään!
NETISSÄ
Täytä ja laske matkakorvaukset kätevästi netissä!
KÄSIN
Tee matkalasku esi-isien tapaan käsin. Emme suosittele!

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.