Kilometrikorvaus 2018 on 0.42€/km

KILOMETRIKORVAUS 2018.

VEROTON KILOMETRIKORVAUS 2018. TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT KAIKEN TIEDON 2018 KILOMETRIKORVAUKSIIN LIITTYEN.

Työnantaja voi maksaa sinulle oman kulkuneuvon käytöstä kilometrikorvauksen. Kilometrikorvauksen lisäksi työnantajasi voi maksaa työmatkan johdosta myös muita verottomia korvauksia.

Kilometrikorvaus voidaan maksaa sinulle verottomasti. Korvausten maksamista varten sinun tulee laatia matkalasku.

MIKÄ ON KM KORVAUS.

KILOMETRIKORVAUS ON PALKANSAAJALLE MAKSETTAVA KORVAUS OMAN AJONEUVON KÄYTÖSTÄ.

Kilometrikorvauksen tarkoitus on korvata oman kulkuneuvon käytöstä aiheutuvia kuluja. Kuluja ovat muun muassa auton polttoaine-, käyttö- ja ylläpitokustannukset.

  • KM korvaus on korvaus oman ajoneuvon käytöstä.

  • Koti – työpaikka -matkasta ei voi hakea KM korvausta.

  • Kilometrikorvaus ei ole sama asia kuin työmatkavähennys

Kilometrikorvauksen maksaminen edellyttää, että olet ollut työmatkalla. Kilometrikorvauksen tarkoitus ei ole kustantaa kallista autoa tai olla palkan korvike.

KM KORVAUS = 0,42€/km.

HENKILÖAUTON KILOMETRIKORVAUS 2018 ON 42SNT/KM. KORVAUS RIIPPUU AJONEUVOSTA.

Henkilöauton kilometrikorvaus 2018 on 42 senttiä kilometriltä. Kilometrikorvausta voidaan korottaa 3 senttiä kilometriltä, jos auton kyydissä matkustaa muita henkilöitä, joiden kuljetus on työnantajan asia.

  • HENKILÖAUTO – 0,42 euroa / km

  • MOOTTORIPYÖRÄ – 0,32 euroa / km

  • JOS AUTON KÄYTTÖETU – 0,10 euroa / km

Kilometrikorvauksen enimmäismäärää voidaan myös tietyin ehdoin korottaa. Korotusehdot ja muiden kulkuneuvojen, kuten veneiden ja mönkijöiden, kilometrikorvaukset voit käydä tarkastamassa painamalla tästä.

KILOMETRIKORVAUS JA AUTON KÄYTTÖETU.

AUTON KÄYTTÖETU VÄHENTÄÄ KILOMETRIKORVAUSTA.

Autoetuja on olemassa kahta erilaista. Autoedulla tarkoitetaan sitä, että palkansaaja käyttää yksityisajoihin työnantajan henkilö- tai pakettiautoa. Auton käyttöetu tulee kysymyksee silloin, kun palkansaaja suorittaa itse ainakin auton polttoainekulut.

  • AUTON KÄYTTÖETU – kilometrikorvaus 2018 10 snt / km

Jos sinulla on luontoisetuna auton käyttöetu ja maksat ainakin polttoainekulut itse, on kilometrikorvauksen suuruus maksimissaan 10 senttiä kilometriltä.

KORVAUKSEN SUURUUS VOI VAIHDELLA.

TYÖNANTAJA VOI PÄÄTTÄÄ KORVAUKSEN SUURUUDEN.

Edellä mainitut summat ovat verottomien korvausten enimmäismääriä. Sinulle maksettava korvaus voi olla työnantajasta riippuen edellä mainittuja suurempia tai pienempiä.

  • Työnantaja voi määrittää korvauksen suuruuden – työnantaja voi halutessaan maksaa suurempaa tai pienempää korvausta. Korvauksen ollessa enimmäismäärää suurempi, ylimenevästä osasta maksetaan veroa.

Jos työnantajasi maksaa sinulle enimmäismäärän ylittävää kilometrikorvausta, on ylimenevä osuus verotettavaa tuloa.

HAE KM KORVAUS MATKALASKULLA.

KORVAUSTEN MAKSAMINEN VAATII MATKALASKUN TEKEMISEN.

Kilometrikorvauksen maksamista varten sinun on laadittava matkalasku. Kaikessa yksinkertaisuudessaan matkalasku on dokumentti, joka sisältää tiedot matkasta ja maksettavista korvauksesta. Matkalaskun perusteella työnantajasi voi maksaa sinulle kilometrikorvaukset.

Matkalasku on vapaamuotoinen dokumentti, jonka voit halutessasi tehdä vaikka paperille, sähköpostiin tai excelii. Matkalasku on pätevä kunhan siitä löytyy kaikki verottajan vaatimat tiedot.  Matkalaskuun tulee liittää myös kaikki työmatkaan liittyvät matkakuitit.

Työnantajan ei ole pakko maksaa kilometrikorvausta

MITÄ JOS KORVAUKSIA EI MAKSETA?

TYÖNANTAJAN EI OLE PAKKO MAKSAA KORVAUKSIA.

Valitettavasti työnantajan ei ole pakko maksaa kilometrikorvausta. Tällaisessa tapauksessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen vaihtoehto on, että toimitat matkalaskut normaalisti työnantajalle. Tämän jälkeen työnantaja vähentää korvattavan summan ennakonpidätykseen ilmoitettavasta summasta. Toinen vaihtoehto on, että teet matkalaskut, mutta et toimita niitä työnantajalle vaan vähennät ne vuoden lopussa verotuksessa.

MATKAKORVAUKSET 2018.

TYÖMATKASTA VOIDAAN MAKSAA MYÖS MUITA KORVAUKSIA.

Työmatkalta voidaan maksaa kilometrikorvauksen lisäksi myös muita verottomia korvauksia. Muita verottomia korvauksia ovat osapäiväraha, kokopäiväraha ja ateriakorvaus.

Jos matkustat ulkomaille, päivärahan suuruus määräytyy maakohtaisesti. Voit tarkastaa maakohtaiset päivärahojen enimmäismäärät tästä. Kilometrikorvausten ja päivärahojen maksamista varten sinun on laadittava matkalasku.

Kilometrikorvaus 2018 vaihtelee kulkuneuvojen välillä

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

KÄNNYKÄLLÄ
Lataa ilmainen matkalaskusovellus kännykkään!
NETISSÄ
Täytä ja laske matkakorvaukset kätevästi netissä!
KÄSIN
Tee matkalasku esi-isien tapaan käsin. Emme suosittele!

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.