Kilometrikorvaus 2019.

KILOMETRIKORVAUS 2019.

KILOMETRIKORVAUS 2019. LUE TÄLTÄ SIVULTA KAIKKI VUODEN 2019 KILOMETRIKORVAUKSESTA.

Työntekijänä olet oikeutettu verottomaan kilometrikorvaukseen, mikäli teet työmatkan omalla autollasi. Lisäksi työnantajasi voi maksaa sinulle muita korvauksia verottomasti työmatkalla aiheutuneista kuluista.

Korvausten maksamista varten täytyy työnantajalle toimittaa matkalasku.

MIKÄ ON KILOMETRIKORVAUS?

KILOMETRIKORVAUS ON TYÖNTEKIJÄLLE MAKSETTAVA KORVAUS OMAN AJONEUVON KÄYTÖSTÄ TYÖMATKALLA.

Kilometrikorvauksen on tarkoitus korvata oman ajoneuvon käytöstä aiheutuneita kuluja. Tällaisia ovat esimerkiksi polttoaine-, käyttö- ja ylläpitokustannukset.

  • Kilometrikorvaus on korvaus oman ajoneuvon käytöstä.

  • Koti – työpaikka -matkasta ei voi hakea kilometrikorvausta.

  • Kilometrikorvaus ei ole sama asia kuin työmatkavähennys

Kilometrikorvauksen maksaminen edellyttää, että olet ollut työmatkalla. Kilometrikorvauksen tarkoitus ei ole kustantaa kallista autoa tai olla palkan korvike.

KILOMETRIKORVAUS = 0,43 €/km.

HENKILÖAUTON KILOMETRIKORVAUS 2019 ON 43 SNT/KM. KORVAUKSEN SUURUUS RIIPPUU AJONEUVOSTA.

Henkilöauton kilometrikorvaus 2019 on 43 senttiä kilometriltä. Kilometrikorvausta voidaan korottaa 3 senttiä kilometriltä, jos auton kyydissä matkustaa muita henkilöitä, joiden kuljetus on työnantajan asia.

  • HENKILÖAUTO – 0,43 euroa / km

  • MOOTTORIPYÖRÄ – 0,33 euroa / km

  • JOS AUTON KÄYTTÖETU – 0,10 euroa / km

Kilometrikorvauksen suuruutta voidaan myös korottaa tietyin ehdoin. Korotusehdot ja muiden kulkuneuvojen, kuten veneiden ja mönkijöiden, kilometrikorvaukset voit käydä tarkastamassa täältä.

KILOMETRIKORVAUS JA AUTON KÄYTTÖETU.

AUTON KÄYTTÖETU PIENENTÄÄ KILOMETRIKORVAUSTA.

Autoetuja on olemassa kahta erilaista. Autoedulla tarkoitetaan sitä, että palkansaaja käyttää yksityisajoihin työnantajan henkilö- tai pakettiautoa ja työnantajasi maksaa kaikki autosta aiheutuneet kustannukset. Auton käyttöetu tulee kysymykseen silloin, kun palkansaaja suorittaa itse ainakin auton polttoainekulut.

  • AUTON KÄYTTÖETU – kilometrikorvaus 2019 10 snt / km

Jos sinulla on luontoisetuna auton käyttöetu ja maksat ainakin polttoainekulut itse, on kilometrikorvauksen suuruus maksimissaan 10 senttiä kilometriltä.

KORVAUKSEN SUURUUS VOI VAIHDELLA.

TYÖNANTAJA VOI PÄÄTTÄÄ KORVAUKSEN SUURUUDEN.

Edellä mainitut summat ovat verottomien korvausten enimmäismääriä. Sinulle maksettava korvaus voi olla työnantajasta riippuen edellä mainittuja suurempia tai pienempiä.

  • Työnantaja voi määrittää korvauksen suuruuden

Työnantaja voi halutessaan maksaa suurempaa tai pienempää korvausta. Korvauksen ollessa enimmäismäärää suurempi, ylimenevästä osasta maksetaan veroa.

HAE KILOMETRIKORVAUS MATKALASKULLA.

KORVAUSTEN MAKSAMINEN VAATII MATKALASKUN TEKEMISEN.

Kilometrikorvauksen maksamista varten sinun on laadittava matkalasku. Matkalasku on dokumentti, joka sisältää tiedot matkasta ja maksettavista korvauksista. Matkalaskun perusteella työnantajasi voi maksaa sinulle kilometrikorvaukset.

Matkalasku on vapaamuotoinen dokumentti, jonka voit halutessasi tehdä vaikka paperille, sähköpostiin tai Exceliin. Matkalasku on pätevä kunhan siitä löytyy kaikki verottajan vaatimat tiedot.  Matkalaskuun tulee liittää myös kaikki työmatkaan liittyvät matkakuitit.

Työnantajan ei ole pakko maksaa kilometrikorvausta.

MITÄ JOS KORVAUKSIA EI MAKSETA?

TYÖNANTAJAN EI OLE PAKKO MAKSAA KORVAUKSIA.

Valitettavasti työnantajan ei ole pakko maksaa kilometrikorvausta. Tällaisessa tapauksessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen vaihtoehto on, että toimitat matkalaskut normaalisti työnantajalle. Tämän jälkeen työnantaja vähentää korvattavan summan ennakonpidätykseen ilmoitettavasta summasta. Toinen vaihtoehto on, että teet matkalaskut, mutta et toimita niitä työnantajalle vaan vähennät ne vuoden lopussa verotuksessa.

MATKAKORVAUKSET 2019.

TYÖMATKASTA VOIDAAN MAKSAA MYÖS MUITA KORVAUKSIA.

Työmatkalta voidaan maksaa kilometrikorvauksen lisäksi myös muita verottomia korvauksia. Muita verottomia korvauksia ovat osapäiväraha, kokopäiväraha ja ateriakorvaus.

Jos matkustat ulkomaille, päivärahan suuruus määräytyy maakohtaisesti. Voit tarkastaa maakohtaiset päivärahojen enimmäismäärät Verohallinnon sivuilta. Kilometrikorvausten ja päivärahojen maksamista varten sinun on laadittava matkalasku.

Kilometrikorvaus 2019 vaihtelee kulkuneuvojen välillä.

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

KÄNNYKÄLLÄ
Lataa ilmainen matkalaskusovellus kännykkään!
NETISSÄ
Täytä ja laske matkakorvaukset kätevästi netissä!
KÄSIN
Tee matkalasku esi-isien tapaan käsin. Emme suosittele!

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.