KILOMETRIKORVAUS.

Kilometrikorvaukset ja päivärahat ovat kaikkien riesa – niin pienten, kuin suurtenkin yritysten. Niitä ei kuitenkaan kannata unohtaa. Jos jätät matkakorvaukset hakematta, heität rahaa suoraan kankkulan kaivoon. Korvauksien maksaminen on verotonta kunhan otat muutamia asioita huomioon.

Toisin sanoen: mikäli haluat verotonta tuloa, lue tämä teksti ja hae matkakorvauksia.

Matkakorvaukset jää helposti tekemättä varsinkin, jos työperäinen matkustaminen on epäsäännöllistä ja vähäistä. Tällöin korvausten hakemisesta on vähän tietoa ja vie aikaa ottaa selvää mitä matkakorvauksia hakiessa tulee ottaa huomioon.

Kilometrikorvaus:

  • Kilometrikorvaus 2018 0,42 €/km

  • Kilometrikorvaukset vaatii matkalaskun

  • Kilometrikorvaus on verotonta tuloa

kilometrikorvaus

KILOMETRIKORVAUKSET VEROTTOMASTI.

Mikäli teet työmatkan omalla autollasi, niin työnantaja voi maksaa sinulle verottomasti kilometrikorvauksen. Vuoden 2018 kilometrikorvauksen suuruus on 0,42 €/km. Korvauksen suuruuteen vaikuttaa ajoneuvo, sekä mahdolliset lisämatkustajat. Lue eri ajoneuvojen korvausten suuruudet tästä.

  • Työmatka omalla autolla

  • Korvaus 0,42 €/km

Jotta työnantaja voi maksaa kilometrikorvauksen työntekijälle, täytyy työntekijän tehdä matkalasku. Matkalaskusta on selvittävä: matkan syy ja kohde, matkustamistapa, matkan alkamis- ja päättymisajankohdat.

KILOMETRIKORVAUS JA PÄIVÄRAHAT.

Työnantaja voi maksaa verottomasti kilometrikorvauksien lisäksi työmatkalta päivärahaa, mikäli työmatkan pituus on yli 15 kilometria asunnosta tai varsinaisesta työpaikasta. Päivärahan suuruus riippuu matkan kestosta.

  • Puolipäiväraha 19€ – yli 6h työmatka

  • Kokopäiväraha 42€ – yli 10h työmatka

Päivärahan on tarkoitus kattaa työmatkan ruokakulut. Mikäli työmatkalla tarjotaan ilmainen ateria, niin päivärahan suuruus on puolet edellä mainitusta. Lisää päivärahoista ja niiden hakemisesta voit lukea tästä.

kilometrikorvaus
kilometrikorvaus

ATERIAKORVAUS TYÖMATKALLA.

Päivärahojen sijasta työntekijälle voidaan maksaa ateriakorvaus, mikäli työntekijä on työmatkalla ja ei pääse ruokailemaan tavanomaiselle työpaikalleen.

  • Ateriakorvaus 2018 10,50 €/ateria (max 21€/päivä)

Lisää ateriakorvauksesta ja sen hakemisesta voit lukea tästä.

TYÖNANTAJA EI MAKSA KORVAUKSIA?

Työnantajan ei ole pakko maksaa korvauksia. Tässä tapauksessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen vaihtoehto on, että toimitat matkalaskut normaalisti työnantajalle. Tämän jälkeen työnantaja vähentää korvattavan summan ennakonpidätykseen ilmoitettavasta summasta. Toinen vaihtoehto on, että teet matkalaskut, mutta et toimita niitä työnantajalle vaan vähennät ne vuoden lopussa verotuksessa.

kilometrikorvaus

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

KÄNNYKÄLLÄ
Lataa ilmainen matkalaskusovellus kännykkään!
NETISSÄ
Täytä ja laske matkakorvaukset kätevästi netissä!
KÄSIN
Tee matkalasku esi-isien tapaan käsin. Emme suosittele!

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.