Matkalasku 20182018-11-26T09:42:54+02:00

MATKALASKU 2018.

TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT KAIKEN TIEDON VUODEN 2018 MATKALASKUUN LIITTYEN.

Matkalasku 2018. Työnantaja voi maksaa sinulle korvauksen oman auton käytöstä ja työmatkasta. Korvausten maksamista varten sinun on laadittava matkalasku. Vuonna 2018 matkalaskun korvaukset ovat seuraavat:

 • KILOMETRIKORVAUS – 0,42 euroa / km

 • OSAPÄIVÄRAHA – 19 euroa (yli 6h työmatka)

 • KOKOPÄIVÄRAHA – 42 euroa (yli 10h työmatka)

Korvaukset voidaan maksaa sinulle verottomasti. Korvausten maksamista varten sinun tulee laatia matkalasku.

LASKE KUINKA PALJON VOIT TIENATA.

Tiesithän, että voit maksaa työmatkoista itsellesi ja työntekijöillesi korvauksen? Maksettavia korvauksia ovat päiväraha ja kilometrikorvaus. Matkakorvaukset VOIDAAN MAKSAA työntekijälle ja yrittäjälle VEROTTOMASTI. Laske kuinka paljon korvauksia voit saada vuodessa:

[bt_cost_calculator currency_after="yes" currency="€" accent_color="#ff3366" el_class="this_is_extra_class" show_next="yes" m_name="Mandatory" m_message="Mandatory" show_next="yes" admin_email="jarkko@gettripper.com" subject="Auta minua säästämään rahaa!" url_confirmation="#download"] [bt_cc_multiply][bt_cc_slider name="Vuodessa ajetut kilometrit" value_min="0" value_max="10000" value_step="1" value_unit="0.42" item_el_class="slideri"] [/bt_cc_multiply] [bt_cc_multiply][bt_cc_slider name=">6h työmatkaa vuodessa" value_min="0" value_max="50" value_step="1" value_unit="19" item_el_class="slideri"][/bt_cc_multiply] [bt_cc_multiply][bt_cc_slider name=">10h työmatkaa vuodessa" value_min="0" value_max="50" value_step="1" value_unit="42" item_el_class="slideri"][/bt_cc_multiply] [/bt_cost_calculator]

Lataa Tripper ja hae korvaukset alle viidessä sekunnissa. Tripper hoitaa byrokratian, laskee korvaukset ja laatii kirjanpidon aineiston puolestasi. Lataa Tripper ja vie perheesi ylimääräiselle ulkomaanreissulle!

KILOMETRIKORVAUS 2018.

OMAN KULKUNEUVON KÄYTÖSTÄ VOIDAAN MAKSAA KILOMETRIKORVAUS.

Henkilöauton kilometrikorvauksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 42 senttiä kilometriltä. Kilometrikorvausta voidaan korottaa 3 senttiä kilometriltä, jos auton kyydissä matkustaa muita henkilöitä, joiden kuljetus on työnantajan asia.

 • HENKILÖAUTO – 0,42 euroa / km

 • MOOTTORIPYÖRÄ – 0,32 euroa / km

 • JOS AUTON KÄYTTÖETU – 0,10 euroa / km

Kilometrikorvauksen enimmäismäärää voidaan myös tietyin ehdoin korottaa. Korotusehdot ja muiden kulkuneuvojen, kuten veneiden ja mönkijöiden, kilometrikorvaukset voit käydä tarkastamassa painamalla tästä.

Anna tekoälyn laskea korotukset puolestasi – Lue lisää.

Kilometrikorvaus 2018
Matkalasku 2018

PÄIVÄRAHA 2018.

KORVAUS TYÖMATKASTA AIHEUTUNEISTA LISÄKUSTANNUKSISTA.

Päivärahan enimmäismäärä vuonna 2018 on 42 euroa.  Päivärahan maksaminen edellyttää, että työntekemispaikka on yli 15 kilometrin etäisyydellä paikasta, josta työmatka on tehty.

 • OSAPÄIVÄRAHA – 19 euroa (yli 6h työmatka)

 • KOKOPÄIVÄRAHA – 42 euroa (yli 10h työmatka)

 • ULKOMAANMATKA – maakohtainen korvaus

Jos matkustat ulkomaille, päivärahan suuruus määräytyy maakohtaisesti. Voit tarkastaa maakohtaiset päivärahojen enimmäismäärät tästä. Kilometrikorvausten ja päivärahojen maksamista varten sinun on laadittava matkalasku.

MATKALASKU 2018 – NÄIN LAADIT.

KORVAUKSET MAKSETAAN MATKALASKUN PERUSTEELLA.

Palkansaajan on esitettävä työnantajalle matkalasku, josta ilmenee työmatkasta aiheutuneet kustannukset. Matkalaskun avulla työnantaja voi maksaa verottoman korvauksen palkansaajalle. Tee matkalasku seuraavalla tavalla:

 • Etsi paperia ja kynä tai avaa Excel,

 • Kirjoita matkan tarkoitus ja kohde,

 • Kirjoita matkustamistapa,

 • Kirjoita matkan alkamis- ja päättymisajankohta,

 • Laske korvauksen suuruus.

Tai vaihtoehtoisesti lataa Tripper matkalaskusovellus kännykkääsi ja tee matkalasku alle viidessä sekunnissa. Tripper luo matkalaskun automaattisesti kalenterimerkinnästä.

Välitön käyttöoikeus – kokeile ilmaiseksi. Luottokorttia ei tarvita.

MITÄ JOS KORVAUKSIA EI MAKSETA?

TYÖNANTAJAN EI OLE PAKKO MAKSAA KORVAUKSIA.

Ensimmäinen vaihtoehto on, että toimitat matkalaskut normaalisti työnantajalle. Tämän jälkeen työnantaja vähentää korvattavan summan ennakonpidätykseen ilmoitettavasta summasta. Toinen vaihtoehto on, että teet matkalaskut, mutta et toimita niitä työnantajalle vaan vähennät ne vuoden lopussa verotuksessa.

Lue tarkemmat ohjeet klikkaamalla yläpuolelta löytyvää linkkiä.

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

KÄNNYKÄLLÄ
Lataa ilmainen matkalaskusovellus kännykkään!
NETISSÄ
Täytä ja laske matkakorvaukset kätevästi netissä!
KÄSIN
Tee matkalasku esi-isien tapaan käsin. Emme suosittele!

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.

MATKALASKUPOHJA 2018.

KORVAUSTEN MAKSAMISTA VARTEN SINUN ON LAADITTAVA MATKALASKU

Matkalaskuun tulee liittää kaikki työmatkaan liittyvät matkakuitit ja tiedot omalla autolla tehdyistä matkoista. Matkalaskun perusteella työnantajasi voi maksaa sinulle kilometrikorvaukset ja päivärahat.

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

KORVAUSTEN MAKSAMISTA VARTEN SINUN ON LAADITTAVA MATKALASKU

Matkalasku on dokumentti, josta löytyy kaikki tarvittava tieto korvausten maksamiseen. Voit hakea kilometrikorvaukset ja päivärahat alapuolen lomakkeen avulla.  Ohjelma laskee päivärahat ja kilometrikorvaukset automaattisesti ja lähettää valmiin matkalaskun sähköpostiisi.

[matkalasku]

Lataa matkalaskusovellus puhelimeesi tästä. Tripper -kännykkäsovelluksen avulla teet matkalaskun alle 5 sekunnissa kirjoittamatta sanaakaan.

TRIPPER

TRIPPER ON YRITTÄJÄN ÄLYKÄS KUITTI- JA MATKALAKSUSOVELLUS. KUITIT JA KILOMETRIKORVAUKSET KIRJANPITOON KIRJOITTAMATTA SANAAKAAN

Tripperin ansiosta yksikään kustannus ei ole liian pieni korvattavaksi. Tekoälyn avulla lisäät kaikki ostokset, kilometrikorvaukset ja päivärahat kirjanpitoon alle viidessä sekunnissa kirjoittamatta sanaakaan.

KOKEILE MATKALASKUN TEKOA PUHELIMELLA.

Hae kilometrikorvaukset ja päivärahat alle viidessä sekunnissa. Lataa Tripper ilmaiseksi ja kokeile kuukausi täysin veloituksetta – käyttöönotto ei vaadi investointeja eikä sido sinua mihinkään.