Meta kuvaus on sivustosi näyteikkuna.

Meta-kuvauksella tarkoitetaan lyhyttä, muutamasta lauseesta koostuvaa kuvausta, joka tiivistää koko sivun sisällön. Meta-kuvaus onkin ikään kuin sivuston näyteikkuna, jonka tarkoitus on herättää selaajan mielenkiinto ja saada selaaja tulemaan sivuille.

Meta-kuvaus näkyy hakutuloksissa aivan sivun otsikon alapuolella tai sosiaalisessa mediassa jaetussa artikkelissa. Meta-kuvausta kutsutaan myös termillä ”Snippet”.

Lisää kuvaus omalle sivulle.

Meta kuvauksen lisäämiseen on olemassa useita erilaisia tapoja. Yksi tapa on lisätä Meta-kuvaus sivun HTML koodin <head>-osioon seuraavalla tavalla:

<head>

<meta name=”description” content=”Tähän kuvaus sivuista”>

</head>

Jos et tiedä kuinka <head>-osoita muokataan, voit lisätä Meta-kuvauksen myös muilla tavoilla. WordPressiin on olemassa tuhat ja yksi erilaista lisäosaa, joiden avulla Meta-kuvauksen lisäys onnistuu helposti. Suosittelen kuitenkin, että jos haluat käyttää lisäosaa, asennat Yoast SEO lisäosan. Yoastin avulla voit lisätä Meta-kuvauksen ja hakukoneoptimoida sivusi.

Jos tämäkään keino ei onnistu, ole yhteydessä henkilöön, joka on vastuussa sivustosi ylläpidosta. Ilmoita hänelle 1) minkä sivun Meta-kuvauksen haluat muuttaa 2) mitä haluat Meta-kuvauksessa lukevan.

Meta ja sijoittuminen. 

Google on ilmoittanut, että Meta-kuvauksilla ei ole merkitystä sivuston sijoittumiseen hakutulosten joukossa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö Meta kuvaus kannattaisi olla kunnossa, koska Meta-kuvauksella on suuri vaikutus klikkausprosenttiin.

Kuvitellaan seuraavanlainen tilanne: Olet käymässä Tampereella ja junan lähtöä odotellessasi haluat käydä syömässä laadukasta ruokaa. Nykyaikainen kun olet, käytät etsimisen apuna Googlen hakukonetta. Kirjoitat hakukenttään miesten ravintola Tampere ja painat enter. Silmiesi eteen rävähtää seuraavat hakutulokset. Kumpi on ensivaikutelman perusteella mielenkiintoisempi vaihtoehto?

Veikkaan, että valitsit Antikan. Heinätoria ei pelasta edes se, että se on arvosteltu TripAdvisor palvelussa korkeammalle kuin Antika, koska Meta-kuvauksen perusteella kovinkaan moni satunnainen selailija ei tule klikkaamaan heidän linkkiä.

Kun kirjoitat omien sivujesi Meta-kuvauksia, muista, että kyseessä on yrityksesi mainos, jonka tarkoitus on saada ihmiset tutustumaan tarkemmin sivuihisi.

Muistilista Meta kuvaukseen

  1. Sisällytä Meta-kuvaukseen sivun tärkein hakusana. Moni hakukone tummentaa hakusanan kuvauksen joukosta,
  2. Kirjoita Meta-kuvaus ihmiselle. Älä siis tunge Meta-kuvausta täyteen hakusanoja,
  3. Suunnittele Meta-kuvaus siten kuin se olisi yrityksesi mainos,
  4. Meta-kuvauksen pituus on 135-160 merkkiä. Yli 160 merkkiä pitkät kuvaukset eivät näy kokonaisina,
  5. Meta-kuvaus on eri asia kuin otsikko. Käytä molemmat hyödyksi äläkä missään nimessä kopioi otsikkoa Meta-kuvaukseen.

Haluamme tehdä yrittämisestä helpompaa – TRIPPER.

Tripperin takana toimii joukko sarjayrittäjiä, jotka ovat kyllästyneet yrityksen pyörittämiseen liittyvään byrokratiaan. Yrittäminen ei ole helppoa – meidän tarkoitus on tehdä siitä helpompaa.

Meidän tarkoitus on tehdä yrittämisestä helpompaa vähentämällä tuottamatonta työtä ja paperien pyörittelyä. Ensimmäinen konkreettinen askel tällä matkalla on automatisoida matkalaskujen ja kuittien käsittely. Tripper on yrittäjän matkalasku- ja kuittisovellus, joka säästää yrittäjän aikaa ja rahaa automatisoimalla matkalaskujen ja kulukorvausten käsittelyn.  Työmme on tehty, kun yrittäjä voi keskittyä paperien pyörittelyn sijaan tuottavan työn tekemiseen.

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.