LASKE KORVAUSTEN SUURUUS.

Matkakorvaukset VOIDAAN MAKSAA työntekijälle VEROTTOMASTI. Työmatkoista maksettavia korvauksia ovat päiväraha ja kilometrikorvaus. Laske kuinka paljon korvauksia voit saada vuodessa:

[bt_cost_calculator currency_after="yes" currency="€" accent_color="#ff3366" el_class="this_is_extra_class" show_next="yes" m_name="Mandatory" m_message="Mandatory" show_next="yes" admin_email="jarkko@gettripper.com" subject="Auta minua säästämään rahaa!" url_confirmation="#download"] [bt_cc_multiply][bt_cc_slider name="Vuodessa ajetut kilometrit" value_min="0" value_max="10000" value_step="1" value_unit="0.42" item_el_class="slideri"] [/bt_cc_multiply] [bt_cc_multiply][bt_cc_slider name=">6h työmatkaa vuodessa" value_min="0" value_max="50" value_step="1" value_unit="19" item_el_class="slideri"][/bt_cc_multiply] [bt_cc_multiply][bt_cc_slider name=">10h työmatkaa vuodessa" value_min="0" value_max="50" value_step="1" value_unit="42" item_el_class="slideri"][/bt_cc_multiply] [/bt_cost_calculator]

Lataa Tripper ja hae korvaukset alle viidessä sekunnissa. Tripper hoitaa byrokratian, laskee korvaukset ja laatii kirjanpidon aineiston puolestasi. Lataa Tripper ja vie perheesi ylimääräiselle ulkomaanreissulle!

Mitä tehdä jos työnantaja ei maksa matkakorvauksia?

Mitä tehdä jos työnantaja ei maksa matkakorvauksia? Työnantajan ei ole valitettavasti pakko maksaa kilometrikorvauksia, ateriakorvauksia tai päivärahoja. 

 • Työnantajan ei ole pakko maksaa korvauksia

 • Työnantaja voi maksaa halutessaan pienempää korvausta

 • Sinulla on tässä tapauksessa kaksi vaihtoehtoa

Ei kannata kuitenkaan hätääntyä ja jättää matkalaskuja tekemättä. Tässä artikkelissa neuvomme miten voit toimia siinä tapauksessa, kun työnantaja ei maksa matkakorvauksia. Voit lukea lisää vuoden 2019 matkakorvauksista artikkeleista: KM korvaus 2019 ja Kotimaan päiväraha 2019.

Tekemällä matkalaskun säästät rahaa.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

Kustannusten vähentämiseen on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on, että toimitat matkalaskut normaalisti työnantajalle. Tämän jälkeen työnantaja vähentää korvattavan summan ennakonpidätykseen ilmoitettavasta summasta. Toinen vaihtoehto on, että teet matkalaskut, mutta et toimita niitä työnantajalle vaan vähennät ne vuoden lopussa verotuksessa.

Molemmilla tavoilla saat merkittävät hyödyt taloudellisesti. Matkalaskun teko kannattaa, vaikka työnantaja ei niitä suoraan maksaisikaan!

1. Työnantaja tekee vähennyksen.

Työnantaja tarvitsee työntekijältään matkalaskun, jotta voi vähentää matkakustannukset ennakonpidätyksestä. Vähennyksen avulla maksat pienempää veroa. Tätä menettelyä voidaan soveltaa työsuhteessa olevaan henkilöön sekä esimerkiksi hallituksen jäseneen.

 • Tee matkalasku ohjeiden mukaisesti

 • Toimita matkalasku työnantajallesi

 • Työnantaja vähentää kustannukset ennen ennakkopidätystä

 • Saat matkakorvaukset verottomasti

Esimerkki: Työntekijä on tehnyt kuukauden aikana työmatkoja, joista syntynyt kustannuksia 300 euroa. Työntekijä on toimittanut näistä kustannuksista työnantajalle todistuksena matkalaskun. Työntekijän kuukausipalkka on 3 000 euroa. Työnantaja vähentää tästä määrästä työntekijän hänelle ilmoittaneet 300 euroa. Tällöin ennakonpidätykseen ilmoitetaan 2 700 euroa ja loput 300 euroa työntekijä saa verottomasti!

Työnantaja voi vähentää matkakorvaukset verotuksessa.

2. Työntekijä tekee vähennyksen.

Työntekijän täytyy tehdä työmatkoistaan matkalasku, jotta voi vähentää matkakustannukset verotuksessa. Vähennystä varten palkansaajan on vaadittava veroilmoituksellaan kustannusten vähentämistä.

 • Laadi matkalaskut ohjeistuksen mukaisesti

 • Odota veroilmoituksen saapumista

 • Vaadi kustannusten vähentämistä veroilmoituksella

 • Valmistaudu esittämään matkalaskut verottajalle

Esimerkki: Työntekijän veronalainen tulo on 3 000 euroa. Hän on tehnyt työmatkoja, joista on syntynyt kuluja 300 euron edestä. Tällöin hän voi veroilmoituksellaan vaatia vähennettäväksi TVL 95 §:ssä tarkoitettuna tulonhankkimismenona matkakulut 300 euroa.

Muista aina matkalasku.

Korvauksien maksaminen tai vähentäminen verotuksessa edellyttää aina matkalaskun tekemisen.

Matkalasku on dokumentti, josta löytyy kaikki tarvittava tieto korvausten maksamiseen. Katso alapuolelta kuinka paljon voit vuodessa saada matkakorvauksia.

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

KÄNNYKÄLLÄ
Lataa ilmainen matkalaskusovellus kännykkään!
NETISSÄ
Täytä ja laske matkakorvaukset kätevästi netissä!
KÄSIN
Tee matkalasku esi-isien tapaan käsin. Emme suosittele!

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.