NÄIN TÄYTÄT MATKALASKUN.

Olet ollut työmatkalla ja nyt olisi aika täyttää matkalasku. Mutta mitä ihmettä osapäiväraha, kokopäiväraha ja kilometrikorvaukset tarkoittavat? Tai kuinka matkalaskulomake on täytettävä, jotta työnantaja ja verottaja hyväksyvät sen?

Klikkaa yläpuolelta löytyvää linkkiä ja lue ohje.

MATKALASKU KÄNNYKÄLLÄ.

Matkalaskun tekeminen kännykällä vaatii Tripper matkalaskusovelluksen. Voit ladata Tripper matkalaskusovelluksen kännykkäsi sovelluskaupasta. Lataamisen jälkeen tee matkalasku seuraavalla tavalla:

 • Avaa Tripper matkalaskusovellus

 • Valitse kalenterimerkintä, josta haluat hakea korvauksen

 • Olet valmis! Tripper täyttää matkalaskun puolestasi

Lataa Tripper matkalaskusovellus kännykkääsi ja tee matkalasku alle viidessä sekunnissa. Tripper luo matkalaskun automaattisesti kalenterimerkinnästä.

Kokeile ilmaiseksi – välitön käyttöoikeus.

MATKALASKUPOHJA.

Työnantaja voi maksaa sinulle korvauksen oman auton käytöstä ja työmatkasta. Korvausten maksamista varten sinun on täytettävä matkalasku. Matkalasku sisältää tiedon työmatkojen syistä, ajankohdista sekä maksettavista korvauksista.

Matkalaskuun tulee liittää kaikki työmatkaan liittyvät matkakuitit ja tiedot omalla autolla tehdyistä matkoista. Matkalaskun perusteella työnantajasi voi maksaa sinulle kilometrikorvaukset ja päivärahat.

Puuttuuko sinulta Excel matkalaskupohja? Lataa se tästä.

matkalasku pohja
matkalasku pohja

LASKE KILOMETRIKORVAUS. 

Sinun on eriteltävä taulukkoon matkan päivämäärä, ajettu reitti sekä matkan syy. Merkitse kilometrit vastaamaan todellisuutta. Jos et muistanut tarkastaa kilometrejä, katso reitin pituus Google mapsista. Esimerkki riittävästä tiedosta:

 • Päivämäärä: 28.05.2018
 • Ajoreitti: Toimisto – Helsingin rautatieasema – Toimisto
 • Matkan syy: Asiakastapaaminen Innovator Network Oy
 • KM: 360 KM

Oliko autosi kyydissä ylimääräisiä henkilöitä? Kilometrikorvausta voidaan korottaa 3 senttiä kilometriltä, kun auton kyydissä matkustaa muita henkilöitä, joiden kuljetus on työnantajan asia. Esimerkiksi jos kyydissä oli yksi ylimääräinen henkilö päivitä rivikohtainen Á arvo arvosta 0,42€ -> 0,45€.

ERITTELE TYÖMATKAT

Kilometrikorvausten lisäksi työnantaja voi maksaa työmatkasta päivärahan. Päivärahan suuruus riippuu työmatkan pituudesta. Jos työmatkan pituus on yli 6 tuntia, työnantaja voi maksaa sinulle osapäivärahan. Jos työmatkan pituus on yli 10 tuntia, työnantaja voi maksaa sinulle kokopäivärahan. Tästä johtuen sinun on eriteltävä yli 6 tunnin ja 10 tunnin työmatkat.

 • Lähtoaika: 08.00 24.05.2018
 • Paluuaika: 15.00 24.05.2018
 • Matkan syy: Myyntikoulutus Jyväskylässä
 • Määrä: 1 (usean päivän matkalla voi enemmän kuin 1)

Verottaja on määrittänyt jokaiselle ulkomaalle oman maakohtaisen päivärahan. Jos olit käymässä työmatkalla esimerkiksi Saksassa, on sinun määritettävä Á hinta käsin. Katso maakohtaiset päivärahat verottajan sivulta painamalla tästä.

matkalasku pohja
matkalasku pohja

MATKALASKUN KOONTI.

Lomakkeen viimeinen taulukko MATKALASKUN KOONTI on tarkoitettu palkanlaskentaa varten. Taulukon tiedot lasketaan automaattisesti edellä löytyvistä taulukoista.

Taulukon tietoja käytetään palkanlaskun yhteydessä verottomien kustannusten laskemisessa. Jos olet vastuussa palkanmaksusta, voit kopioida taulukon tiedot käyttämäänne palkanlaskuohjelmaan, kuten Palkka.fi -palveluun.

Matkalaskuun ei lähtökohtaisesti tarvitse kirjoittaa auton rekisterinumeroa. Rekisterinumero on hyvä eritellä silloin, jos olet elinkeinoharjoittaja ja olet osoittamassa verottajalle omien ja työajojen suhdetta.

Eli jos olet työntekijä tai yrittäjä, rekisterinumeroa ei tarvitse ilmoittaa matkalaskussa.

Matkakorvaukset voidaan maksaa työntekijälle palkan yhteydessä. Esimerkiksi palkka.fi -palvelussa matkakorvausten maksaminen tapahtuu seuraavalla tavalla:

 1. Kirjaudu sisään Palkka.fi -palveluun
 2. Valitse sivupalkista Palkanlaskenta ja valitse työntekijä
 3. Täytä palkkakausi ja siirry vaiheeseen Verottomat kustannusten korvaukset
 4. Kopio MATKALASKUN KOONTI taulukon tiedot lomakkeeseen
 5. Hyväksy ja maksa korvaukset

TEE MATKALASKU HELPOSTI NETISSÄ.

PÄIVÄRAHAN JA KILOMETRIKORVAUKSEN MAKSAMISTA VARTEN SINUN ON LAADITTAVA MATKALASKU

Tee matkalasku helposti täyttämällä alta löytyvä lomake. Ohjelma laskee korvaukset automaattisesti ja lähettää valmiin matkalaskun sähköpostiisi.

[matkalasku]

Tuliko matkalta kuitteja? Lisää kuitit matkalaskuun kännykkäsovelluksella –  Lataa ilmainen sovellus tästä.

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.