Päiväraha 2019.

PÄIVÄRAHA 2019.

PÄIVÄRAHA 2019 – LUE TÄRKEIMMÄT NEUVOT VUODEN 2019 PÄIVÄRAHOIHIN LIITTYEN.

Olet oikeuttu verottomaan päivärahaan mikäli olet ollut työmatkalla. Päivärahan lisäksi työnantaja voi maksaa sinulle kilometrikorvauksia oman auton käytöstä. Lue lisää päivärahasta ja sen hakemisesta:

Korvaukset voidaan maksaa sinulle verottomasti. Korvausten maksamista varten sinun tulee laatia matkalasku.

MIKÄ ON PÄIVÄRAHA.

PÄIVÄRAHA ON KORVAUS TYÖMATKAN LISÄKUSTANNUKSISTA.

Päivärahan tarkoitus on korvata työmatkasta työntekijälle aiheutuneita kustannuksia. Päivärahan maksamisen edellytyksenä on, että työntekijä on ollut työmatkalla.

Päivärahan maksaminen edellyttää, että työntekijä on ollut työmatkalla yli 6 tuntia. Lisäksi työmatkan on oltava yli 15km etäisyydellä kodista tai toimistosta.

Päivärahaan ei lasketa matkustamisesta (esim. matkaliput, kilometrikorvaus) eikä majoittumisesta suoritettavaa korvausta. Nämä korvaukset voidaan korvata työntekijälle päivärahan lisäksi.

KOTIMAAN PÄIVÄRAHA.

PÄIVÄRAHAN SUURUUS RIIPPUU TYMATKAN KESTOSTA.

Kokopäivärahan enimmäismäärä vuonna 2019 on 42 euroa. Osapäivärahan enimmäismäärä vuonna 2019 on 19 euroa. Ulkomaille matkustettaessa, jokaiselle maalle on määritetty oma päivärahan enimmäismäärä.

Jos matkustat ulkomaille, päivärahan suuruus määräytyy maakohtaisesti. Voit tarkastaa maakohtaiset päivärahojen enimmäismäärät tästä.

ULKOMAAN PÄIVÄRAHAT.

JOKAISELLE MAALLE ON MÄÄRITETTY OMA PÄIVÄRAHA.

Ulkomaan päivärahan suuruus määräytyy sen maan tai alueen mukaan, missä matkavuorokausi päättyy. Matkavuorokaudella tarkoitetaan ajankohtaa, joka on 24 tuntia työmatkan alkamisesta tai edellisen matkavuorokauden päättymisestä.

  • RUOTSIN PÄIVÄRAHA 2019 – 59 euroa

  • SAKSAN PÄIVÄRAHA 2019 – 64 euroa

  • VENÄJÄN PÄIVÄRAHA 2019 – 54 euroa

Palkansaajalla on oikeus ulkomaan päivärahaan, jos ulkomaille tehty työmatka on kestänyt vähintään 10 tuntia. Mikäli työmatkaan käytetty kokonaisaika jää alle 10 tunnin, maksetaan työmatkasta Suomen päiväraha. Lue tarkemmat ohjeet tästä.

ILMAINEN ATERIA VOI PIENENTÄÄ PÄIVÄRAHAA.

ATERIAKORVAUS VOI PUOLITTAA PÄIVÄRAHAN.

Joissain tilanteissa päivärahan maksimisumma voi olla edellä mainittua pienempi. Tällaisia tilanteita ovat työmatkat, joihin sisältyy ilmainen ruoka.

  • OSAPÄIVÄRAHA + RUOKA = 9,50€

  • KOKOPÄIVÄRAHA + RUOKA = 42€

  • KOKOPÄIVÄRAHA + 2 RUOKAA = 21€

Ruoka voi olla joko työnantajan kustantama tai matkalipun hintaan sisältyvä.

PÄIVÄRAHA HAETAAN MATKALASKULLA.

PÄIVÄRAHAN MAKSAMINEN VAATII MATKALASKUN.

Päivärahan maksamista varten sinun on laadittava matkalasku. Päivärahan maksaminen edellyttää, että työntekemispaikka on yli 15 kilometrin etäisyydellä paikasta, josta työmatka on tehty ja työmatkan kesto on yli 6 tuntia. Jos nämä ehdot eivät täyty, työnantaja ei voi maksaa sinulle päivärahaa.

Päivärahan maksaminen edellyttää matkalaskun täyttämisen. Matkalasku sisältää tiedot matkasta ja maksettavasta korvauksesta. 

Matkalasku on vapaamuotoinen dokumentti, jonka voit halutessasi tehdä vaikka paperille, sähköpostiin tai excelii. Matkalasku on pätevä kunhan siitä löytyy kaikki verottajan määrittämät tiedot.  Matkalaskuun tulee liittää myös kaikki työmatkaan liittyvät matkakuitit.

Työnantaja ei maksa päivärahaa.

TYÖNANTAJA EI MAKSA PÄIVÄRAHAA.

TYÖNANTAJAN EI OLE PAKKO MAKSAA PÄIVÄRAHAA.

Valitettavasti työnantajan ei ole pakko maksaa päivärahaa. Tällaisessa tapauksessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen vaihtoehto on, että toimitat matkalaskut normaalisti työnantajalle. Tämän jälkeen työnantaja vähentää korvattavan summan ennakonpidätykseen ilmoitettavasta summasta. Toinen vaihtoehto on, että teet matkalaskut, mutta et toimita niitä työnantajalle vaan vähennät ne vuoden lopussa verotuksessa.

KILOMETRIKORVAUS 2019.

VOIT SAADA PÄIVÄRAHAN LISÄKSI MYÖS MUITA KORVAUKSIA.

Päivärahan ohella työnantaja voi maksaa palkansaajalle myös muita verottomia korvauksia. Muita verottomia korvauksia ovat kilometrikorvaukset ja ateriakorvaukset.

Lue lisää muista korvauksista klikkaamalla yläpuolelta löytyviä linkkejä. Voit myös vaihtoehtoisesti tehdä matkalaskun kätevästi netissä.

Kilometrikorvaus 2019 lue lisää.

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

KÄNNYKÄLLÄ
Lataa ilmainen matkalaskusovellus kännykkään!
NETISSÄ
Täytä ja laske matkakorvaukset kätevästi netissä!
KÄSIN
Tee matkalasku esi-isien tapaan käsin. Emme suosittele!

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.