YRITTÄJÄ – KUINKA USEIN KÄYT TYÖMATKALLA?

Tiesithän, että voit maksaa työmatkoista itsellesi ja työntekijöillesi korvauksen? Maksettavia korvauksia ovat päiväraha ja kilometrikorvaus. Matkakorvaukset VOIDAAN MAKSAA työntekijälle ja yrittäjälle VEROTTOMASTI. Laske kuinka paljon korvauksia voit saada vuodessa:

[bt_cost_calculator currency_after="yes" currency="€" accent_color="#ff3366" el_class="this_is_extra_class"] [bt_cc_multiply][bt_cc_slider name="Vuodessa ajetut kilometrit" value_min="0" value_max="10000" value_step="1" value_unit="0.42" item_el_class="slideri"] [/bt_cc_multiply] [bt_cc_multiply][bt_cc_slider name=">6h työmatkaa vuodessa" value_min="0" value_max="50" value_step="1" value_unit="19" item_el_class="slideri"][/bt_cc_multiply] [bt_cc_multiply][bt_cc_slider name=">10h työmatkaa vuodessa" value_min="0" value_max="50" value_step="1" value_unit="42" item_el_class="slideri"][/bt_cc_multiply] [/bt_cost_calculator]

Muista hakea korvaukset ja vie perheesi ylimääräiselle ulkomaanreissulle!

Toiminimen kilometrikorvaus ja päivärahat verotuksessa.

Kilometrikorvaukset ja päivärahat ovat kaikkien riesa – niin pienten, kuin suurtenkin yritysten. Niitä ei kuitenkaan kannata unohtaa. Jos jätät matkakorvaukset hakematta, heität rahaa suoraan kankkulan kaivoon. Korvauksien maksaminen on verotonta kunhan otat muutamia asioita huomioon.

Toisin sanoen: mikäli haluat verotonta tuloa, lue tämä teksti ja hae matkakorvauksia.

Matkakorvaukset jää helposti tekemättä varsinkin, jos työperäinen matkustaminen on epäsäännöllistä ja vähäistä. Tällöin korvausten hakemisesta on vähän tietoa ja vie aikaa ottaa selvää mitä matkakorvauksia hakiessa tulee ottaa huomioon.

Toiminimen kilometrikorvaus
 • Katso kilometrilukema vuoden alussa

 • Kirjaa työajot Tripperiin

 • Katso kilometrilukema vuoden lopussa

 • Toimita kilometrilukemat ja Tripperin raportti verottajalle

Kuinka saan kilometrikorvaukset verottomasti?

Lisävähennyksen edellytyksenä matkojen osalta on, että elinkeinotoiminnan tai maatalouden matkat on tehty yksityisvarallisuuteen kuuluvalla autolla (EVL 55 §). Lisäksi verottajaa kiinnostaa onko kyseisellä autolla ajettu enemmän yksityisajoja vai yrityksen ajoja.

 • Laske vuoden aikana ajetut kilometrit

 • Erottele työ- ja yksityisajot

Mikäli autolla on ajettu enemmän yksityisajoja, on elinkeinonharjoittaja oikeutettu saamaan matkakorvaukset verottomasti. Auton katsotaan kuuluvan EVL 55 §:n tarkoittamalla tavalla yksityisiin varoihin, mikäli auton muut kuin elinkeinotoimintaan liittyvät ajot ovat vähintään 50 % auton kokonaisajosta. (Syventävät vero-ohjeet)

Kilometrikorvaus riippuu ajoneuvosta.

Henkilöauton kilometrikorvauksen enimmäismäärä vuonna 2019 on 43 senttiä kilometriltä. Jos auton kyydissä matkustaa muita henkilöitä joiden kuljetus on työnantajan asia, niin kilometrikorvausta voidaan korottaa 3 senttiä kilometriltä jokaista lisähenkilöä kohden.

 • HENKILÖAUTO – 0,43 euroa / km

 • MOOTTORIPYÖRÄ – 0,33 euroa / km

 • MUU AJONEUVO – katso täältä

Kilometrikorvauksen enimmäismäärää voidaan myös tietyin ehdoin korottaa. Katso korotuksen ehdot tästä.

Verottaja haluaa selvityksen työmatkasta, eli matkalaskun.

Verottaja haluaa tietää seuraavat tiedot

Ajokilometrien ohella verottaja haluaa selvityksen työmatkasta, eli selvityksen siitä miksi ja mihin olet autoa käyttänyt. Verottaja ei myönnä lisävähennystä, jos seuraavia tietoja ei ilmoiteta. 

 • Ajon alkamis- ja päättymisajankohta,

 • Alkamis- ja päättymispaikka,

 • Ajon tarkoitus.

Vielä muutama vuosi sitten ajopäiväkirja oli paras tapa edellä mainittujen asioiden kirjaamiseen. 

Kuinka todistan ajetut työajot verottajalle?

Verottaja haluaa todistellisesti tietää oletko ajanut autolla enemmän yksityisajoa vai työajoa. Työajoiksi lasketaan kaikki työssä tehtävä ajaminen. Yksityisajoiksi lasketaan kodin ja työpaikan väliset matkat, sekä muu yksityisautoilu.

Ajopäiväkirja on yksi tapa työajojen todistamiseen. Ajopäiväkirjan käyttö ei ole kuitenkaan pakollista. Verottaja on itse määrittänyt asian näin: Elinkeinotoiminnan ajokilometrit tulee selvittää ajopäiväkirjalla tai muulla luotettavalla selvityksellä

Matkalaskulla todistat tehdyt työmatkat verottajalle.
Tripperillä teet matkalaskun muutamassa sekunnissa.

Tripper on automaattinen ajopäiväkirja

Tietojen kirjaamiseen on olemassa helppo keino – Tripper: älykäs matkalasku ja kuittisovellus. Tripper tallentaa kaikki verottajan vaatimat tiedot automaattisesti. Käytännössä Tripperin käyttö tapahtuu seuraavalla tavalla:

 • Katso auton kilometrilukema vuoden alussa

 • Kirjaa työajat Tripperiin

 • Katso auton kilometrilukema vuoden lopussa

 • Toimita Tripperin raportti ja mittarilukema verottajalle

Käyttämällä Tripperiä säästät vuodessa jopa kymmeniä tunteja työ- ja vapaaaikaa. Lisäksi tiedot ovat aina saatavilla ja turvassa. Ei enää hävinneitä ajopäiväkirjoja tai unohtuneita matkoja.

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

KÄNNYKÄLLÄ
Lataa ilmainen matkalaskusovellus kännykkään!
NETISSÄ
Täytä ja laske matkakorvaukset kätevästi netissä!
KÄSIN
Tee matkalasku esi-isien tapaan käsin. Emme suosittele!

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.