ULKOMAAN PÄIVÄRAHA 2019.

Ulkomaille suuntautuvista työmatkoista on oikeus saada verotonta päivärahaa aivan kuten kotimaan työmatkoista. Työntekijä on oikeutettu ulkomaan päivärahaan mikäli ulkomaille tehty työmatka on kestänyt vähintään 10 tuntia. Olet oikeutettu ulkomaan päivärahaan kun:

 • Olet ollut työmatkalla yli 10h

 • Työmatka sijoittuu ulkomaille

Ulkomaan päivärahan suuruus määräytyy maan mukaan, jonne matkustetaan ja jossa matkavuorokausi päättyy. Matkavuorokausi tarkoittaa 24 tuntia työmatkan alkamisesta tai edellisen matkavuorokauden päättymisestä.

ULKOMAAN PÄIVÄRAHAT
 • Selvitä kohdemaan päiväraha

 • Laske matkavuorokaudet

 • Täytä matkalasku

Ulkomaan päivärahat – maksuperusteet.

Ulkomaan päiväraha maksetaan matkavuorokausittain. Mikäli matkavuorokausi päättyy kesken matkustamisen esimerkiksi lentokoneessa, niin määräytyy päiväraha sen maan tai alueen mukaan, josta lentokone on viimeksi lähtenyt tai jonne se Suomesta lähdettäessä ensiksi laskeutuu.

 • Mikä on matkavuorokausi? Matkavuorokaudella tarkoitetaan enintään 24 tunnin pituista ajanjaksoa, joka alkaa palkansaajan lähtiessä työmatkalle työpaikaltaan tai asunnoltaan. Matkavuorokausi päättyy palkansaajan palatessa työmatkalta työpaikalleen tai asunnolleen.

Takaisin Suomeen tultaessa työntekijällä on oikeus puoleen viimeksi päättyneen matkavuorokauden päivärahasta mikäli työmatka ylittää tuon matkavuorokauden kahdella tunnilla. Mikäli työmatka ylittää sen kymmenellä tunnilla, niin työntekijällä on oikeus kokonaiseen ulkomaanpäivärahaan viimeiseltä päättyneeltä matkavuorokaudelta.

Ulkomaan päiväraha suuruus 2019.

Päivärahan suuruus riippuu kohdemaasta. Suosituimpien matkustusmaiden maakohtaiset päivärahat löydät kätevästi alta:

 • Saksan päiväraha 2019 64€

 • Ruotsin päiväraha 2019 59€

 • Venäjän päiväraha 2019 54€

Oletko matkalla muualle? Tarkasta kohdemaan päivärahan suuruus tästä linkistä.

Suomen päiväraha.

Suomen päiväraha 2019 on maksimissaan 42 euroa päivältä. Työnantaja voi korvata työmatkasta aiheutuneita kustannuksia maksamalla työntekijälle päivärahan.

Lisää kotimaan päivärahasta voit lukea artikkelistamme kotimaan päiväraha 2019.

Ruotsin päiväraha.

Ruotsissa ulkomaan päivärahan enimmäismäärä on 59 €. Ruotsin päiväraha toimii aivan kuten kaikkialla muuallakin ulkomailla.

 • Ruotsin päivärahan enimmäismäärä 59 €

Muiden maiden päivärahat voit tarkistaa tästä.

Ruotsin päiväraha 2019.
Hae ulkomaan päiväraha Tripperillä.

Mitäpä, jos tekisit asiat helpommin

Hae ulkomaan päiväraha helposti Tripper kännykkäsovelluksella. Tripperin ansiosta sinun ei tarvitse ymmärtää lain pykäliä, maksuperusteita tai matkustusvuorokausia – Tripper täyttää kaikki lomakkeet puolestasi.

 • Matkavuorokaudet lasketaan automaattisesti

 • Maakohtaiset päivärahat lasketaan automaattisesti

Ilmaisen käyttäjätunnuksen avulla teet ensimmäisen kuukauden ajan matkalaskut ja kululaskut täysin veloituksetta. Katso tästä kuinka helppoa päivärahan hakeminen Tripper matkalaskusovelluksella on

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

KÄNNYKÄLLÄ
Lataa ilmainen matkalaskusovellus kännykkään!
NETISSÄ
Täytä ja laske matkakorvaukset kätevästi netissä!
KÄSIN
Tee matkalasku esi-isien tapaan käsin. Emme suosittele!

TEE MATKALASKU HELPOSTI.

SUOSITUIMMAT ARTIKKELIT

MUUT KÄVIJÄT LUKIVAT SEURAAVAKSI.